Let op! Jouw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Verantwoord ondernemen

“We care; we're not perfect but we try”

Continuïteit

In deze tijden is er veel te doen over duurzaamheid en dan gaat het met name over het milieu en het verstandig omgaan met energiebronnen. Maar verantwoord ondernemen gaat wat ons betreft veel verder, het gaat over het voortbestaan van ons bedrijf. Onze doelstelling is continuïteit, een merk van betekenis bouwen in het dagelijkse leven van mensen, en niet winst maken. Om die continuïteit te waarborgen zijn veel meer onderdelen en keuzes van belang, zoals met wie we samenwerken en hoe we trouw blijven aan onze waarden en normen.

Lange termijn

Bij de meeste MKB bedrijven die wij kennen en ook bij MaximaVida wordt gefocust op de lange termijn en het voortbestaan van de organisatie. Dus investeringen die worden gedaan zijn gericht op het toevoegen van waarde op de lange termijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het onderhoud van ons pand, het gebruik van ledverlichting, het bouwen van een ICT systeem waar we jaren mee vooruit kunnen maar boven alles de relaties die we met mensen aan gaan.

Onze mensen en de manier waarop ze in het leven staan maken de merken MaximaVida en Picknicktafel.nl. We proberen het leven positief te benaderen en te genieten van ieder moment. Bij MaximaVida telt iedereen van stagiair tot leverancier tot klant. We vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en zijn talenten kan ontwikkelen. Om dit te stimuleren proberen we een open sfeer te creëren waarin iedereen de ruimte krijgt.

Partners

Van familiebedrijven in Europa tot onze favoriete meubelmakers in Azië, ook samenwerkingen met leveranciers worden aangegaan voor de lange termijn. We werken met deze producenten samen omdat ze voor ons de beste zijn op hun vakgebied en omdat ze onze visie delen over coöperatief werken en productkwaliteit. We bezoeken de fabrieken van onze producenten altijd zelf, zodat we met eigen ogen kunnen zien hoe daar gewerkt wordt. Wij werken rechtstreeks met de producenten, dus zonder tussenpersonen. Dit betekent voor jullie een prachtig meubel voor een eerlijkere prijs.

Transport

Omdat we al zolang producten van over de hele wereld naar Nederland halen, weten we inmiddels heel goed hoe de logistieke wereld werkt. We doen er dus alles aan om de goederenstroom te optimaliseren, zodat het milieu minimaal wordt belast én het transport betaalbaar blijft. Des te kleiner de pakketten des te lager de transportkosten, waardoor we jullie een betaalbaarder product kunnen aanbieden.

Daarom zijn veel van onze artikelen in losse onderdelen verpakt, die we op die manier ook beter tegen schade kunnen beschermen. Dit blijft altijd een lastig dilemma, want om de artikelen heel goed te verpakken hebben wij ook veel verpakkingsmateriaal nodig. We zoeken daarom constant naar manieren om onze producten zo optimaal mogelijk te verpakken. Ook kijken we naar mogelijkheden om verpakkingsmateriaal te recyclen of te hergebruiken.

Retourneren

Je begrijpt dat als de logistiek zo’n belangrijk onderdeel is bij het ontwikkelen en verkopen van onze producten, wij niet heel enthousiast zijn over de trend om producten gratis te versturen en gratis te retourneren. Transport kost daadwerkelijk geld en heeft impact op het milieu. Wij vinden het belangrijk dat de kosten hiervoor dan ook juist heel inzichtelijk zijn. Ook hebben wij speciaal om retouren tegen te gaan een hele onderhoudsafdeling opgericht. Hier liggen onderdelen van al onze producten, zodat wanneer er schade is aan een onderdeel van een product, we dit onderdeel eenvoudig kunnen vervangen.

Kennis

Ook doen wij onze uiterste best al onze kennis over onze producten, de materialen en de toepassingen met je te delen, zodat jij je voor aankoop van een product goed kunt oriënteren en de juiste keuze kunt maken. Alles om ervoor te zorgen dat we niet onnodig producten heen en weer moeten sturen en producten met schade moeten afschrijven.

Bij MaximaVida en Picknicktafel.nl genieten we van het leven en dat is ook het uitgangspunt bij het ontwikkelen van onze producten. We hopen dat je onder de indruk bent van onze producten die we met veel liefde voor je hebben ontwikkeld samen met onze wereldwijde partners!

pijltje-klein-roze-downCreated with Sketch.