Let op! Jouw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Tips bij aankoop nieuwe picknicktafel!

Wij helpen je binnen een paar minuten om tot een goede keuze te komen!

2 min leestijd

Op zoek naar een nieuwe picknicktafel?

Onze collega Teun gaat je in de video onderaan de pagina een aantal tips geven om je keus wat makkelijker te maken. Geen fan van video's? Dan kun je ook deze korte samenvatting lezen.

Allereerst is het belangrijk om te weten waar je rekening mee moet houden bij de aankoop van een picknicktafel. voor de meeste mensen geldt het volgende:

  • Ga ik de tafel binnen of buiten plaatsen?
  • Welk materiaal heeft mijn voorkeur?
  • Hoeveel personen moeten eraan kunnen zitten?
  • Zijn de zit - en tafelblad hoogte goed?

Binnen of buiten en welk materiaal heeft je voorkeur?

In ons brede assortiment vind je alles van, wanneer je dus op zoek bent naar een picknicktafel dan heb je de keuze uit verschillende opties.

Bijvoorbeeld onze picknicktafel 'Vilnius' van 1.80 meter, gemaakt uit vurenhout. Hout is een prachtig materiaal voor picknicktafels aangezien het een natuurproduct is dat na verloop van tijd ook nog eens prachtig kan vergrijzen.

Het is echter ook zo dat hout vaak veel onderhoud nodig heeft. Zo raden we bijvoorbeeld aan om deze meubelen af te dekken wanneer je ze niet gebruikt of als het warm of koud is. Zet ze in de winter binnen, afgedekt met de hoes, om de meubels te beschermen.

Heb je liever een tafel met minder onderhoud? Dan zal een aluminium of kunststof tafel beter aan je wensen voldoen.
Deze tafels 'werken' niet of nauwelijks wat betekent dat er geen scheuren zullen ontstaan, er geen noesten in zitten en er geen hars uit zal vloeien. Het enige wat je wel moet doen is de tafel schoonmaken met lauw warm water.

Het belang van het goed lezen van de product omschrijving is dan ook groot bij buitenmeubelen. Op die manier kom je nooit voor verassingen te staan. Houdt er echter wel rekening mee dat een buitenmeubel altijd onderhevig is aan de weersinvloeden.

Hoeveel personen en welke hoogte?

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Daarom is het handig om te weten hoeveel personen je ongeveer kwijt kan aan de picknicktafel. Houd rekening met zo'n 50cm per persoon per zitplek. Aan een picknicktafel van twee meter kun je dus zo'n acht personen kwijt.

Je wil natuurlijk wel lekker zitten aan je picknicktafel. Houd daarom rekening met een zithoogte van ongeveer 45 cm. De hoogte van het tafelblad is ideaal tussen de 75 en 78 cm.

pijltje-klein-roze-downCreated with Sketch.